Select Page

Ik geloof oprecht dat we moeten staan voor wie we zijn en wat we kunnen. Voor onze passie en missie. dat we meer kunnen dan we denken. Groter zijn dan we ons voelen.

Ik geloof in werken en leven vanuit jezelf. Je eigen keuzes maken. Je eigen weg volgen. En dat dat kan met respect en aandacht voor anderen in ons leven.

Maar ohboy (uh, girl), wat is dat vaak moeilijker dan je zou willen!

In 2016 keerde ik terug naar Nederland. Ik had enkele jaren in Kuala Lumpur gewoond (en gewerkt) als expat-vrouw. De droom van mijn partner achterna. Het was mijn vlucht. Ik was afgedreven van mijn eigen pad en had het gevoel dat ik meer leefde voor anderen dan voor mezelf.

Weg van alles. Het leek een mooie oplossing. Maar je kan niet weglopen van iets als je niet weet waar je dan heen wil. Terug in Nederland moest ik opnieuw beginnen. Mijn huwelijk had het niet overleefd. Geen bedrijf meer. Alleen maar de vraag: wat wil ik dan wel?

Die zoektocht was soms zwaar en frustrerend, maar ook mooi en veelbelovend.

Inmiddels weet ik: oprecht, authentiek, je eigen koers. Dat zijn mijn kernwaarden. En die zet ik in om ondernemende vrouwen te inspireren en helpen om hetzelfde te doen met hun bedrijf.

Twintig jaar geleden werkte ik fulltime voor bedrijf nummer drie. En weer voelde ik me ongelukkig op kantoor. Ik wist dat ik voor mezelf wilde beginnen.

Na een gesprek met mijn baas besloten we beiden dat mijn contract niet meer zou worden verlengd. Nog even en ik stond er alleen voor. Ondanks de onzekerheid, overheerste de opluchting en optimisme.

De dag erna zag ik dit beeld. De dame die heerlijk zit te genieten. In het moment. Blij met wie ze is. Zo voelde ik me ook.

Ik kocht het beeld, ondanks dat ik binnenkort geen vast inkomen meer zou hebben. Het was mijn daad van duidelijkheid: dit wilde ik. Ik heb nooit meer teruggekeken. 

Inmiddels ben ik alleenstaande moeder van mijn dochter. Op deze foto nog heel klein (inmiddels een tiener). 

De zorg voor haar is prachtig, maar kan er ook soms voor zorgen dat ik mezelf verlies. Tot ik door had dat ik daarmee het verkeerde voorbeeld gaf. Ik wil dat zij haar eigen keuzes maakt. Maar leef ik dat haar ook echt voor?

Eigen keuzes maken, met respect en aandacht voor anderen die je nodig hebben. Soms een dun lijntje waar je zo vanaf valt.

 

Nadat onze hond was overleden was ik ervan overtuigd: nooit meer een huisdier en zeker geen hond. 

Ach ja, ik ben ook maar een mens laughing.

Inmiddels is dit schatje al weer maanden ons huisgenootje en zou ik haar niet meer willen missen (ook al is ze soms heel irritant, haha).

Naast mijn eigen bedrijf heb ik een superleuke bijbaan als trouwambtenaar. Had ik al gezegd dat ik multi-passionate ben? Een beetje afwisseling vind ik fijn.

In 2017 ben ik beëdigd als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand in Dordrecht. Het is heerlijk om de mooie, grappige, ontroerende en oprechte liefdesverhalen te vertellen van mijn bruidsparen.

Inmiddels heb ik meer dan tachtig huwelijken voltrokken en ik ben nog lang niet klaar.

Tot slot nog mijn CV: Bedrijfseconomie, afstudeerrichting Marketing aan de Erasmus Universiteit. Gewerkt bij Wolters Kluwer (internationale uitgeverij), KRO (publieke omroep), Nederlandse Ambassade in Kuala Lumpur (handelsafdeling) en voor diverse onderzoeks – en consultancy bedrijven. 

Twintig jaar zelfstandig ondernemer op het gebied van marketing en marktonderzoek.  

Webshop gehad in kinderkleding.

Magazine gecreëerd over zwangerschap.